אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

מתכונים מומלצים אפשריים עם דג טונה

מתכונים מומלצים אפשריים עם דג טונה
לאכול דגים בקביעות זה חשוב, גם טעים וגם בריא. דגי הטונה זמינים בארץ, אמנם פחות כדגים טריים אבל בהחלט בשפע בקופסאות השימורים המוכרות. נציג כמה רעיונות למתכונים מומלצים אפשריים, עם הדג המגוון, שעשיר בחלבון ובחומצות שומן בריאות, אומגה 3 ומינרלים בריאים.

סלט עם המון צבעים

מומלץ לכל אחד לשלב בתזונה סלטים צבעוניים, עם מיטב וירקות העונה. וזה בדיוק המתכון המומלץ האפשרי הראשון להפעם, ששווה לשלב בו טונה טעימה. כל מה שצריך לעשות זה להצטייד בירקות טריים, בכל מיני צבעים. זהו הכלל ששווה להקפיד עליו – ככל שהסלט צבעוני יותר, הוא יפה יותר אך גם טעים ובריא יותר. את הסלט תבלו עם מעט מיץ לימון, שמן זית ומלח, פזרו בנדיבות את נתחי הדג ואכלו בתיאבון. אפשר לשדרג את הסלט אם מפזרים מלמעלה גם אגוזי מלך או במקום זה, פסטה מסולסלת ומבושלת. בצורה כזאת אפשר להפוך את המנה הזאת לפתרון שמחליף ארוחה מלאה בשרית.

שילוב עם תפוחי אדמה וביצים

מתכון מומלץ אפשרי מסוג אחר לגמרי מתבסס על השילוב המושלם בין כמה מרכיבים בסיסיים וטובים, שלכל אחד יש בבית. קחו תפוחי אדמה ובשלו אותם היטב. במקביל, בשלו ביצים קשות. כשהביצים ותפוחי האדמה מוכנים, תוכלו לשלב אותם ביחד עם טונה, לסלט תפוחי אדמה נהדר. אפשר להוסיף למנה כזאת כל מיני סוגים של רטבים ותיבולים, למי מה שמתחשק. ניתן ללכת על מנה פיקנטית ולהוסיף פלפלים חריפים קצוצים. ניתן להוסיף מיונז למנה קלאסית טובה, לפזר שמיר או להוסיף חרדל. מתכון כזה יכול ללכת טוב לצד מנת פחמימות מכל סוג שאוהבים.

קציצות קלילות ולא מכבידות

מתכון מומלץ אחר לחלוטין מדג טונה מבוסס על הרעיון של קציצות דג. את הטונה מועכים היטב, מוסיפים ביצים, פירורי לחם ותבלינים לפי הטעם. אפשר להוסיף גם מעט רסק של תפוחי אדמה, אם אוהבים, כדי להעשיר את הבלילה. את הקציצות אפשר לטגן בשמן או לחמם בתנור, אם מעדיפים גרסה דיאטטית. את הקציצות ניתן לאחר מכן להגיש כפי שהן או על מצע של רוטב עשיר שהכנתם.

מנה נהדרת עם ירקות קלויים

אם מגיעים אליכם אורחים בהפתעה, אתם יכולים לארגן מנת נשנושים נהדרת, כאשר אתם מסתמכים על מרכיבים שיש במקרר באותו רגע. נניח שיש לכם ירקות, לא משנה מאיזה סוג, ואתם רוצים להגיש משהו שנראה מאוד מושקע. אז מה שכדאי לעשות זה להקפיץ קצת ירקות על המחבת. לא צריך יותר מאשר כמה טיפות של שמן זית, כדי להעניק לירקות טעם נהדר, קלוי ובריא. את הירקות הקלויים מגישים לשולחן בליווי של טונה, עם קרקרים טובים, קערית של ביגלה או עם טוסטים טריים. מנה כזאת יכולה להיות טובה גם כמתאבן לארוחה מלאה שתגיע אחר כך.

 




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

ברז מים תת כיורית

מגזין דיגיטלי

קסרול סדנאות בישול

x-press מוצרי בישול ואפייה, תנורים ועוד



סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד